Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dětská olympiáda 2017

9. 9. 2017

olympiada-2017-24.jpgDne 2. září 2017 jsme uspořádali již 7. ročník Dětské olympiády. Letos nám počasí hodně nepřálo, ale i takto si přišlo zasoutěžit celkem 21 dětí. A tak jsme se rozhodli, že poprvé uspořádáme Dětskou olympiádu trochu odlišně. Je pravda, že jsme museli improvizovat, ale myslím si, že jsme to s dětmi společně zvládli a do budoucna víme, že v případě nepříznivého počasí se to dá udělat i jinak.

Olympiáda se nakonec uskutečnila v tělocvičně české základní školy. Pro děti byly opět připraveny hodnotné ceny a občerstvení. Jako již tradičně každé dítě při příchodu obdrželo kartičku s názvy disciplín, do které jsme jim po každé disciplíně zapisovali dosažené výsledky. Děti byly podle věku rozděleny do třech kategorií a soutěžily v pěti disciplínách - skok snožmo z místa, hod do dálky, přespolní běh, sprint a dřepy na čas. Skok snožmo z místa, a dřepy na čas nebyl problém. Hod do dálky jsme provedli obouruč s basketbalovým míčem, sprint byl dvakrát přes celou tělocvičnu a u přespolního běhu jsme využili krátkodobého umoudření počasí a naší cyklostezky, kde za dozoru členů našeho spolku děti běžely dle kategorie různé délky tratě.

Výsledky:

I. kategorie (1-7 let)

1. místo: Ondřej Cichoň
2. místo: Kuba Božovský
3. místo: Ivanka Sikorová

II. kategorie (8-11 let)
1. místo: Kateřinka Červenková
2. místo: Ellen Mikulová
3. místo: Adriana Martynková

III. kategorie holky (12-15 let)

1. místo: Karolina Červenková
2. místo: Tereza Martynková
3. místo: Klára Rathouská

III. kategorie kluci (12-15 let)

1. místo: Jakub Mikula
2. místo: Filip Martynek
3. místo: Marcel Mikula

Chci poděkovat hlavně všem dětem za jejich sportovní výkony, nadšení a také za to, že i v takovém nepříznivém počasí si přišly zasoutěžit. Závěrem děkuji za podporu Obecnímu úřadu a Evce z Máneska za sponzorování občerstvení pro děti.
 

Za SSK Dolní Lomná, z.s.
Martin Lasota

Zpět na hlavní stránku

 

Náhledy fotografií ze složky Dětská olympiáda 2017