Jdi na obsah Jdi na menu
 

Biatlon 2019

4. 2. 2019

V sobotu 2. 2. 2018 jsme uspořádali náš již tradiční závod dvojic v biatlonu. Jako každý rok byla příprava náročná, ale nikdy jsme toho nelitovali. Bílé peřiny byl také dostatek, takže nic nebránilo závod uskutečnit. Tento rok se sešlo dvanáct závodníků, tzn., měli jsme šest soutěžících dvojic. Kluky jsme podle minulých dosažených časů rozhodili do dvou skupin a poté vylosovali dvojice.

Jako každý rok musel projít každý závodník dopingovou kontrolou, která byla po ochutnávce místního svařáku doplněného rumem u všech pozitivní, takže nebyl důvod nezahájit závod. Tento rok jsme plně využili prostranství za muzeem a kluci si museli sáhnout hluboko do svých fyzických zásob. Všichni kluci podali perfektní výkony. V našem případě jsou svým způsobem a nasazením vítězové všichni závodníci, ale opravdový vítěz může být jen jeden. Na 3. místě se umístila dvojice Palo a David s časem 25:20, na druhém místě Kresi a Milan s časem 24:33 no a na prvním místě Robin a Less s časem 22:30.
 

Po vyhlášení výsledků závodů se jako již tradičně umění střelby ze vzduchovky chytily naše polovičky a přítelkyně. Všem to šlo náramně, ale jedna z nich nám i mužům ukázala, jak se střílí. Ze sedmi ran (dvě nástřel a pět ostrých) trefila vždy. Neskutečné. Petro gratulujeme k umění střelby a samozřejmě k prvnímu místu mezi ženami.
 

Poděkování všem závodníkům za jejich účast a nasazení, dále naším milým polovičkám a divákům za super atmosféru, obecnímu úřadu za sponzorování formou ceny pro vítěze. Dále chci poděkovat Tomáši Machalekovi za provedení dokonalé PR této akci.  No a závěrem chci poděkovat také všem klukům, kteří se podíleli na přípravě této akce.
 

Ještě jednou děkuji všem a příští rok se určitě potkáme na Biatlonu 2020.
 

Martin Lasota
 

 

Náhledy fotografií ze složky Biatlon 2019