Jdi na obsah Jdi na menu
 

Biatlon 2018

25. 2. 2018

biatlon-2018-031.jpgV sobotu 24. 2. 2018 propukla opět po roce v Dolní Lomné biatlonová mánie. Letos k nám byla příroda štědrá a tak poprvé nebyly problémy s nedostatkem sněhu a jeho kvalitou, jak tomu bylo v předešlých dvou ročnících. Sobotní ráno bylo mrazivé, kdy rtuť teploměru klesla k – 8 stupňům celsia, k tomu se přidala pořádná chumelenice a to byly ty pravé podmínky pro náš biatlon.

Jak loni, tak i letos se běžel štafetový závod dvojic, kdy každý závodník absolvoval dvě střelecké položky (ležka, stojka) a za každou minelu byl odměněn trestným okruhem. Do závodu se přihlásilo 16 závodníků, kteří byli vylosování do dvojic. Jelikož jsme se dozvěděli, že dopingoví komisaři zamrzli na letišti někde mezi Pchjongčchangem a Moskvou, povolil se biatlonistům doping ve formě kvalitního svařáku a ten byl na výkonech opravdu znát. Nakonec po fantastickém a vyrovnaném výkonu obou biatlonistů vyhrála dvojice Jenda Hrčka a Sosi, kteří o půl minuty porazili největší favority Robina Sikoru a Martina Lasotu. Na třetím místě skončili benjamínci Budulínek a Lukáš Marosz. Poté se vzduchovek chopily naše drahé polovičky a bez běžek si zastřílely na střelnici. Ty nejlepší byly oceněny lahvinkou kvalitního vína.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným při organizaci této akce, Láďovi Pekárkovi za nádherné fotky a všem, kteří se na nás přišli podívat, i přes opravdu mrazivé počasí. Poděkování sponzorům: manželé Friedelovi, David Friedel, obec Dolní Lomná.

Za SSK Marian Martynek

Zpět

 

Náhledy fotografií ze složky Biatlon 2018