Jdi na obsah Jdi na menu
 

Výlet do Vysokých Tater 2015

20. 10. 2015

tatry-2015-01.jpgTak jsme se po roce opět dočkali a v pátek 11. Září vyrazili směr Vysoké Tatry, tentokrát do Horného Smokovca. Po týdenním nečasu se nám rýsoval slunečný víkend a tak vládla všeobecná spokojenost a pohoda. Tu ještě vylepšily dvě nové tváře: Palíno Štěrbíno a hlavně 30 litrová kráska z Plzně.

V sobotu ráno jsme v 6 hod vyrazili busem směr Bielá voda a pak pěšky na chatu Pri zelenom sedle. Tam jsme se občerstvili a potvrdili všeobecný názor, že je to asi nejhezčí pleso v Tatrách. Poté nás čekal hlavní sobotní cíl a to zdolání 2229 m vysokého Jehněčího štítu. Cestou pod řetězy jsme přišli o Jardu, kterého začaly chytat křeče a tak s náma bohužel nemohl pokračovat. Útrpná cesta nahoru, ale přinesla výsledky a nahoře nás na chvíli čekaly opravdu nádherné výhledy na celé Tatry a taky překvapení, kdy začal šerpa Sosáček tahat plechové plzničky z báglu. Po chvilce občerstvení jsme se vydali stejnou cestou zpět k chatě.

Jarda s Kekem se vraceli zpět na Bielu vodu a zbytek(já, Sosi, Less a Palino)jsme se rozhodli přejít přes Velkou Svišťovku(2038m) na Skalnaté pleso. Cesta už sice nebyla zdaleka tak náročná, ale už jsme toho měli opravdu plnou p.... a tak pohled na chatu na Skalnatém plese byl opravdu štastný.. Cesta lanovkou dolů pak byla opravdu za odměnu.

Neděli jsme pojali opět odpočinkově a tak Jarda s Kekem vyrazili do termálu v Bešeňovej a zbytek autem do Tatranské Polianky odkud jsme vyrazili k chatě Sliezký dom(1670 m). Bylo opravdu nádherně a tak cesta ubíhala opravdu pohodově. Nahoře jsme si chtěli chvíle v Tatrách ještě na chvíli prodloužit a tak jsme ještě vyrazili k vodopádu nad Velickým plesem a ještě kousek dál k Dlhému plesu. Čas se, ale nedal zastavit a tak jsme se museli vracet zpět, abychom stihli aspoň nějaké to pivínko v klubovně v Mánesku.

Co říct závěrem? Jen to, že musím poděkovat vynikající partě lidí, která se letos sešla, kvůli které mám další nové nezapomenutelné zážitky a vzpomínky při kterých se ještě teď směju. Doufám, že všichni pojedou i příští rok a možná, že i někdo přibude. Tak za rok v Tatrách...

Za SSK Marian

Zpět na hlavní stránku

 

Náhledy fotografií ze složky Tatry 2015